Cuplul de durată nu ne condamnă să nu mai facem dragoste

La început ne întâlnim, discutăm, facem dragoste. Apoi vine timpul pentru muncă, întâlniri seara târziu și rahat. Prioritățile alunecă treptat, ducându-ți viața sexuală cu ele. Sunteți o cauză pierdută, condamnată la lanț de nopți de ceai din plante, Netflix și „noapte bună” înapoi în pat? Fiți siguri, nu numai că în casa dvs. sexul s-a erodat de-a lungul timpului și unele sfaturi pot fi binevenite.

Pentru Armele Philpotts, terapeut de familie, există o regulă de aur: reveniți la elementele de bază. Vorbește, vorbește și vorbește din nou. Dar atenție, nu vă apropiați de subiect cu ambele picioare în farfurie. Mai bine să parcurgi drumuri laterale pentru a vă face mai confortabil. „Puteți începe împărtășind amintiri despre cele mai bune perioade în care ați făcut sex”, spune ea. Odată ce subiectul a fost lansat, putem reduce situația pentru a ne reconecta simțurile: „Cum s-a schimbat corpul nostru de când am început să facem dragoste?”

Cate Campbell, terapeut specializat în relații sexuale, oferă un mic set de întrebări pentru a reexplora acest corp de dormit lângă tine: „Când a fost ultima dată când am adormit dezbrăcată?” Te-ai uitat vreodată la urechi, genunchi, gât ?, sugerează specialistul. Este atât de intim să te uiți la mâinile cuiva, să le întorci, să le atingi, să le mirosi că poate duce la sex. “

Citește, de asemenea


Mare scădere a dracu ’în rândul tinerilor
Nu trebuie să neglijăm nici mângâierile zilnice. „Este foarte important să ai o rutină tactilă”, spune Campbell. Atingerea sau sărutarea partenerului dimineața te poate duce treptat să faci lucruri noi. „Dacă doriți ceva diferit, mutați doar mâinile partenerului. Poate duce la o nouă întâlnire sexuală. ”

Planificați rapoartele


Și dacă soluția ar fi să-și planifice programul cu picioarele în aer? Pentru a rezerva o oră pentru două, între o programare și o mașină de spălat pentru a arunca, aceasta este în orice caz ceea ce recomandă anumiți terapeuți. Fără presiune, mai puțin așteptându-și partenerul, doar sexul dezinhibat și asumat.

Pentru Cate Campbell, nu este nimic în neregulă cu tranzacționarea cu puțină spontaneitate pentru un moment intim. Dar nu vă deranjați să vă aruncați pe soțul dvs. ca o fiară sălbatică când va veni vremea. „Întindeți-vă sau faceți o baie împreună și discutați. Și dacă vreți să faceți vreodată dragoste, atunci faceți-o ”, spune sexologul.

Pentru cei care nu au nici timpul, nici dorința de a-i face dragoste partenerului, aceasta este o altă problemă. După cum scrie Titiou Lecoq într-un articol din Slate din buletinul său săptămânal: „În cele din urmă, dacă avem vieți putrede care ne împiedică să facem sex, nu este o problemă sexuală, c este o problemă de viață putredă. ” click here

Author