Când bărbăția eșuează. Cum se tratează disfuncția erectilă?

În România, este disponibilă o metodă de tratare a disfuncției erectile care vă permite să o realizați oricând și cât doriți. Este utilizat la bărbații la care „pastila albastră” s-a dovedit ineficientă.

Aproximativ 3 milioane de bărbați din România nu sunt capabili să realizeze sau să mențină o erecție. Cu toate acestea, doar 15% dintre ei caută ajutor de la un specialist. Între timp, astfel de probleme pot fi un simptom al multor boli care trebuie tratate. Medicina modernă este eficientă în tratarea disfuncției erectile. Acest lucru nu este important numai pentru menținerea relațiilor bune. Studiile arată că activitatea sexuală reduce riscul de cancer de prostată.

WZWÓD MIERNIKIEM ZDROWIA

Cea mai frecventă cauză a disfuncției erectile la grupurile de vârstă adolescenți și bărbați tineri sunt problemele psihologice, în mare parte legate de complexe, lipsa de experiență sau teama de sarcină nedorită a partenerului. La bărbații de vârstă mijlocie, factorii principali sunt stresul, suprasolicitarea, precum și problemele în relațiile personale. Ele pot fi, de asemenea, cauzate de ateroscleroză, diabet sau hipertensiune arterială. Aproximativ 50 la sută bărbații de peste 40 de disfuncții erectile sunt asociați cu tulburări cardiovasculare – explică medicul angiolog Zbigniew Klimczak. Prin urmare, problemele de erecție nu trebuie tratate ca o boală, ci ca un simptom.

Pot fi prezentate disfuncții erectile, printre altele boală cardiacă ischemică cu până la opt ani înainte de apariție. Să ne amintim că vasele de sânge ale penisului, la fel ca toate celelalte, devin ateroscleroză mai puțin patentată. Prin urmare, sângele nu este capabil să umple corpurile cavernoase ale membrului, astfel încât să obțină o erecție satisfăcătoare – explică urologul Dr. Stefan W. Czarniecki de la Centrul de tratament pentru cancerul de prostată HIFU CLINIC, care lucrează în cooperare cu Spitalul Medicover. El adaugă că bolile urologice netratate, cum ar fi: hiperplazia benignă a prostatei, inflamația glandei prostatei sau infecțiile recurente asociate cu urolitiaza pot avea un efect negativ asupra calității vieții sexuale masculine. – Toate aceste boli pot fi diagnosticate în timpul controlului urologic de rutină, iar tratamentul lor este relativ simplu – subliniază el.

EXERCIȚIE LA FORMARE

Potrivit dr. Czarnieckiego, primul pas în disfuncția erectilă ar trebui să fie renunțarea la fumat, îngrijirea unei alimentații sănătoase, variate, bogate în antioxidanți și creșterea activității fizice. Și nu este vorba despre o plimbare, ci de cel puțin de trei ori pe săptămână, antrenament care durează până la jumătate de oră. Poate fi ciclism, înot, alergare, tenis etc. – Activitatea fizică afectează cu siguranță calitatea erecției – subliniază el. El adaugă că ar trebui să vă măsurați și tensiunea arterială și să vă verificați nivelul glicemiei și a nivelului de colesterol. Dacă rezultatele sunt anormale, mai întâi trebuie să vă modificați dieta și apoi să începeți tratamentul.

Nu ezita. Dacă tulburarea este psihologică, uneori doar o tabletă de erecție rezolvă problema, spune el. Cu toate acestea, după vârsta de 45 sau 50 de ani (în funcție de faptul dacă familia a avut cancer de prostată), trebuie să vizitați periodic cabinetul urologului pentru a detecta această boală devreme. – Visez ca bărbații din România să meargă la urolog în mod sistematic și să trateze acest specialist ca fiind medicul lor de familie, la fel cum doamnele au încredere în ginecologii lor – spune dr. Czarniecki.

Author